December – betydelsen av namnet och ursprung

December är den tolfte och sista månaden i året enligt den gregorianska kalendern. Namnet kommer från det latinska ordet ”decem”, vilket betyder ”tio”. I den romerska kalendern var december den tionde månaden innan man lade till januari och februari. Månaden kännetecknas av jul, vintersolståndet och förberedelser inför det nya året. I denna artikel kommer vi att utforska mer om betydelsen av namnet December och dess ursprung.

Vad betyder

December är den tolfte och sista månaden på året i den gregorianska kalendern. Namnet härstammar från det latinska ordet ”decem”, vilket betyder tio, eftersom december var den tionde månaden i den romerska kalendern innan januari och februari lades till senare. Trots detta behöll månaden sitt namn som en hyllning till den romerska guden Saturnus, vars festival Saturnalia firades i december. Saturnalia var en av de mest populära festivalerna i det antika Rom och firades med mat, dryck och presenter. Idag är december en månad full av festligheter och högtider runt om i världen, inklusive jul, Hanukkah och Kwanzaa.

Ursprung

December är den tolfte och sista månaden i den gregorianska kalendern. Namnet kommer från det latinska ordet ”decem” som betyder tio. Detta beror på att i den romerska kalendern var december den tionde månaden i året. Men när Julius Caesar reformerade kalendern och lade till två nya månader, januari och februari, flyttades december till den tolfte platsen. Trots detta behöll den sitt namn, och det har varit så sedan dess.

Fördelar och nackdelar

Namnet December har både fördelar och nackdelar. En fördel är att det är ett unikt och ovanligt namn som sticker ut från mängden. Det kan också associeras med en känsla av festlighet och glädje, eftersom december är månaden då många firar jul och nyår.

Å andra sidan kan namnet också ha vissa nackdelar. Vissa kan tycka att det är för ovanligt eller konstigt, vilket kan leda till att personen med namnet får uppmärksamhet som hen kanske inte vill ha. Dessutom kan namnet associeras med kalla och mörka vinterdagar, vilket kanske inte är den mest positiva kopplingen.

Som med alla namn är det upp till föräldrarna att avgöra om December är rätt namn för deras barn. Det är viktigt att tänka på hur namnet kan påverka barnet under hela deras liv, både positivt och negativt.

Numerologi

Numerologi för namnet December.

December är den tolfte månaden i året och har en numerologisk betydelse som är kopplad till siffran 3. Siffran 3 symboliserar kreativitet, kommunikation och social interaktion. Detta innebär att personer med namnet December ofta är utåtriktade och har lätt för att kommunicera med andra.

Enligt numerologin kan namnet December också tolkas som en kombination av siffrorna 1 och 2. Siffran 1 symboliserar självständighet och ledarskap, medan siffran 2 står för samarbete och balans. Dessa egenskaper kan också vara närvarande hos personer med namnet December.

Det är viktigt att notera att numerologi inte är en exakt vetenskap och att det finns många faktorer som kan påverka en persons personlighet och öde. Men för de som är intresserade av numerologi kan det vara intressant att utforska betydelsen av siffrorna som är kopplade till deras namn.

Stjärntecken

December är den sista månaden på året och är känd för att vara en tid för festligheter och firande. Men vad säger stjärntecknen om personer som är födda under denna månad? De två stjärntecken som är associerade med December är Skytten och Stenbocken. Skytten är känt för att vara äventyrligt och optimistiskt medan Stenbocken är ambitiös och fokuserad på karriär och framgång. Båda stjärntecknen har en stark vilja och är kända för att vara envisa och målmedvetna. Om du är född i December kan du känna igen dig i dessa egenskaper och använda dem till din fördel i livet.

Vilka stenar och talismaner passar

För namnet December finns det flera stenar och talismaner som passar bra. En av de mest kända stenarna är turkos, som sägs ha en lugnande effekt och kan hjälpa till att främja kommunikation och självuttryck. Andra stenar som kan passa för December inkluderar blå topas, zirkon och tanzanit. När det gäller talismaner kan en amulett med en bild av en enhörning eller en ängel anses vara passande för detta namn, då det symboliserar magi och skydd.

Fritidsintressen och hobbyer

Namnet December kan ge associationer till jul, vinter och snö. Därför kan det vara passande att ha fritidsintressen och hobbyer som relaterar till dessa teman. En populär hobby för personer med namnet December är att pyssla och skapa egna juldekorationer. Det kan vara allt från att göra egna julgranskulor till att göra adventskalendrar eller julkransar. Andra fritidsintressen som passar namnet December är att åka skidor eller snowboard, skridskoåkning och att bygga snögubbar. Men det behöver inte bara handla om vinteraktiviteter. December kan också vara en månad för att läsa böcker vid brasan, baka och laga mat eller att träna inomhus på gym eller i simhallar. Oavsett vilket fritidsintresse eller hobby man väljer så är det viktigt att det ger glädje och avkoppling.

Popularitet i världen

December är ett namn som är relativt ovanligt i många delar av världen. Trots detta har det fått en viss popularitet i vissa länder, särskilt i USA där det rankas som det 901:a mest populära flicknamnet enligt Social Security Administration. Namnet har också blivit allt vanligare i Storbritannien och Australien de senaste åren. I andra delar av världen är det dock fortfarande en sällsynthet.

Yrken

December är en månad som är full av festligheter och glädje. Men vad händer med de människor som har namnet December? Vilka yrken kan passa dem bäst? Enligt astrologin är personer födda i december ambitiösa och målinriktade. De har också en stark kreativ ådra och är ofta duktiga på att uttrycka sig. Därför kan yrken som kräver kreativitet och kommunikationsförmåga vara lämpliga för dem, som till exempel författare, skådespelare eller musiker. Å andra sidan är personer födda i december också kända för att vara envisa och uthålliga, vilket kan göra dem till utmärkta entreprenörer eller chefer. Oavsett vilket yrke de väljer, är det viktigt att de har en passion för det de gör och att de är villiga att arbeta hårt för att uppnå sina mål.

Kända personer

Det är inte ett vanligt namn, men det finns några kända personer som bär namnet December. En av dem är December Boys, en australisk musikgrupp som bildades 2006. En annan är December, en amerikansk rappare som har släppt flera album sedan 2012. Dessutom har flera kändisar valt att ge sina barn namnet December, inklusive skådespelaren Alan Thicke och hans fru Tanya Callau, som döpte sin son till Carter William Thicke December.

Like this post? Please share to your friends:
Svenska Namn
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: